SzabványMenedzser SzabványMenedzserv5.1.2308.212

Rólunk


A GS1 a globális szabványok terén működő, több mint negyven éves tapasztalattal rendelkező nemzetközi szervezet, mely 113 tagszervezete által több mint 20 szektorban, közel 150 országban biztosít szabványos azonosítási megoldásokat, mintegy 2 millió cég számára, 6 milliárd tranzakciót bonyolítja naponta megoldásainkkal.


A GS1 egy semleges, nonprofit szervezet, amely fejleszti és fenntartja a legszélesebb körben alkalmazott globális szabványokat a hatékony üzleti kommunikáció érdekében. A GS1 a vonalkód által vált ismertté, amellyel kapcsolatban a BBC úgy fogalmazott: „egyike annak az 50 dolognak, ami megalapozta a világgazdaságot”.
A GS1 felhasználói számára fejleszti szabványait. Célja, hogy a kereskedelem közös nyelveként egy globális, ágazat-semleges szabványt fejlesszen ki.


A GS1 szabványok növelik a hatékonyságot, a biztonságot és az átláthatóságot az ellátási láncokban a fizikai és digitális csatornákon keresztül egyaránt, 25 szektorban. Szervezetünk mérete és világszintű elérhetősége segít biztosítani, hogy a GS1 szabványok egy közös nyelvet alkossanak és így támogassák a legkülönbözőbb rendszereket és folyamatokat a világon.
Partnerei között az élelmiszer szektortól kezdve az egészségügyön, a szállítmányozáson és logisztikán át a védelmi szektorig a legkülönbözőbb ágazatok képviselői megtalálhatók, ezáltal a GS1 az ellátási láncok legelterjedtebb szabványrendszere.


A rendszer legismertebb eleme a vonalkódos azonosítás, amely a kereskedelmi folyamatok elválaszthatatlan része, nagyban segíti és gyorsítja az információ áramlását a gyártástól a szállítmányozáson és raktározáson át az áruházi értékesítésig. A GS1 emellett a legkorszerűbb, 2D (DataMatrix, QR) kódokkal vagy a rádiófrekvenciás (RFID) technológiával történő azonosításhoz, ezen túl pl. a mobiltelefonokkal történő nyomon követéshez és információ-megosztáshoz is kínál megoldásokat, szolgáltatásokat.


A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. a GS1 nemzetközi szervezet kizárólagos magyarországi képviselője, ahol a hazai vállalatok szabványos azonosító számokat, vonalkódokat igényelhetnek, kiválthatják szervezetazonosító (GLN) számukat, megismerhetik az azonosítás legújabb technológiáit, és részt vehetnek az azonosítási megoldásokról és módszertanokról szóló képzéseken, szakmai konferenciákon.
A nemzetközi szabványrendszer magyarországi képviselőjeként felelősségünk, hogy széleskörű, globális azonosításon alapuló szolgáltatásokat és innovatív megoldásokat nyújtsunk partnereink számára. Ezek alkalmazásba vételével a hazai gazdasági élet és a közszféra szereplői képessé válnak értékteremtő folyamataik hatékonyságának fokozására, ezáltal pedig növelhetik fogyasztóik elégedettségét. Megoldásaink segítenek abban is, hogy Magyarországon elterjedjenek a legmodernebb üzleti megoldások és azonosítási technológiák. Ehhez járul hozzá a Szabványmenedzser rendszer is.